Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát
Region
mapa

3 200 000 Kč

G

Mimořádně nehospodárná

Hypotéku?

Zjistěte zdarma a nezávazně své možnosti hypotéky u této nemovitosti.

Do oblíbených
Do oblíbených
Nemovitost nabízí
Aleš Čížek

13 571 Kč

Předpokládaná měsíční splátka

Stěhuju.cz

Kalkulace stěhování do 90 sekund

Základní informace

Dopravní spojení Autobus, Vlak, Silnice
Zdroje vody Veřejný vodovod
Parkování Parkoviště
Stav nemovitosti Dobrý
Plocha užitná 90 m²
Energetická náročnost G - Mimořádně nehospodárná
Elektřina 230 V, 400 V
Způsoby vytápění Lokální - tuhá paliva
ID nemovitosti 390191
Plocha celková 594 m²
Plocha zastavěná 43 m²
Kanalizace Žumpa, septik
Konstrukce Jiná
Datum vložení před 21 dny
Plocha pozemku 594 m²
Patro 1.

Popis nemovitosti

V době před 2.sv. válkou byste z okna parní lokomotivy na trati Úštěk – Zubrnice viděli v těchto místech jen jednotlivá políčka a sady. Dnešní Habřinská stráň se nachází mezi obcí Habřina a Úštěkem. Byl to jen mírný svah lemovaný dnes již zaniklou tratí známou z filmu Páni kluci. Na místě dnešního jezera Chmelař byste také neviděli hladinu vody, nýbrž pole a louky. Přeměna tohoto místa v jednu z nejžádanějších rekreačních lokalit své doby se začala psát na počátku 60.let 20.století. V tuto dobu zde započala výstavba rekreačních chat, které zde v obnovených podobách stojí dodnes. Habřinská stráň má své kouzlo. Má svůj vlastní rytmus s charakter. A má své starousedlíky, kteří časem chaty přestavěli na celoročně užívané příbytky. Takovou možnost máte i zde. V nabídce chaty, o kterou se nyní zajímáte.

Tato chata byla postavena koncem 70. let 20.století. Hlavní půdorys tehdy tvořil čtverec s přidruženou částí zádveří. Jinak to byla jen chata o jedné místnosti a malé kuchyňce, zádveří a jedné podkrovní ložničce. Časem se chata rozrostla a její konečnou podobu vidíte dnes. Přistavěla se boční část s ložnicí a koupelnou. Také se rozšířilo kryté zádveří a přibyla krytá vstupní terasa do chaty. A tím stavební rozšiřování skončilo. V této podobě se chata nachází nyní. Navíc však přibyla studna, odpadní jímka, přípojka elektřiny a napojení chaty na pitnou leč jen sezónní vodovodní řád. Ano, chata je tak zvaně ‚retro‘. Ano, jsou zde původní řešení prostoru. Ano, dá se s tím však pracovat a chatu si tak přizpůsobit. Avšak je zapotřebí si říct, že je tím, čím je. A nedělá ze sebe něco, čím rozhodně není. Neschovává nic za falešnými příčkami a jiné neduhy. A pár číselných údajů – pozemek celkem 594 m2, užitná plocha chaty 90 m2. Veškeré foto k nabídce najdete v inzerci na stránkách realitní kanceláře.

Chata stojí na vrcholu Habřiňské stráně. Znamená to, že nejste dokola obklopeni ostatními chatami. Je poměrně neviditelná z veřejné příjezdové cesty. Ta je mimo jiné slepá a tak kromě rezidentů tuto cestu nikdo nevyužívá. Chata je schovaná z vzrostlým živým plotem. Spodní část pozemku je svažitější, ale výhoda spočívá v přímé možnosti průchodu lesnaté části, která je veřejným prostorem. Tudy vás branka nasměruje k jezeru Chmelař. U příjezdové cesty jsou označena místa, kde lze parkovat vůz. Tento pozemek je v majetku obce a je možné ho využívat na základě nájemní smlouvy za 700,-Kč ročně. Parkujete tedy přímo u chaty. Nebo si můžete osadit vjezdovou bránu přímo na pozemek chaty.

Úštěk leží na pomezí krajin CHKO Č.středohoří a Kokořínska. Je to klidný kraj bez průmyslové zátěže a rychlotratí nebo dálnic. Okolí vás nabudí na výlety na kole nebo pěšky. Tak zavolejte a přijďte.

Poloha na mapě

Dojezdová vzdálenost

Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu

Nemovitost nabízí

 Aleš Čížek
Aleš Čížek
zobrazit telefon

Nemovitost nabízí

 Aleš Čížek
Aleš Čížek
zobrazit telefon