Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Moje filtry Upravit profil Upravit profil Vložit inzerát Vložit inzerát
Region
mapa

78 000 000 Kč

G

Mimořádně nehospodárná

Hypotéku?

Zjistěte zdarma a nezávazně své možnosti hypotéky u této nemovitosti.

Do oblíbených
Do oblíbených
Nemovitost nabízí
Ing. Lenka Munter

330 794 Kč

Předpokládaná měsíční splátka

Pojištění majetku

Srovnání nabídky 8 pojišťoven na pár kliků

Stěhuju.cz

Kalkulace stěhování do 90 sekund

Základní informace

ID nemovitosti N7194
Plocha pozemku 1 593 m²
Energetická náročnost G - Mimořádně nehospodárná
Datum vložení před 3 dny
Plocha užitná 1 913 m²
Stav nemovitosti Bezvadný
Plocha zastavěná 800 m²

Popis nemovitosti

Prodáváme unikátní historickou nemovitost, dům U Černého orla v centru Litoměřic s projektem a vydaným stavebním povolením včetně již zrekonstruovaného a plně pronajatého přilehlého domu. Tato unikátní renesanční stavba z 16. století, která dominuje jižní frontě litoměřického náměstí, byla postavena pro rodinu Dionýsia Housky. Kolem roku 1560 ji přestavěl do renesanční podoby italský architekt Ambrosio Balli. Je zdobena sgrafity s biblickými motivy a patří mezi kulturní památky s velmi bohatou historií.

Polyfunkční nemovitost počítá s bytovými i retailovými jednotkami situovanými přímo na malebném historickém náměstí. Plocha celého komplexu, domu U Černého orla před rekonstrukcí a navazujícího zrekonstruovaného bloku D je 1 913 m2.

V hlavním objektu U Černého orla‘ se počítá se čtyřmi nájemními retailovými jednotkami v přízemí o celkové výměře 357 m2 s přístupem z náměstí, 17 byty v patrech o celkové výměře 1.037 m2 a ateliery v podkroví o velikosti 133 m2.

Součástí prodeje je přilehlý dům, tzv. blok D, ve kterém proběhla kompletní rekonstrukce (dokončení a kolaudace v roce 2022) s důrazem na historickou hodnotu celé nemovitosti. Jedná se o devět krásně a citlivě zrekonstruovaných bytových jednotek o velikosti 14, 33, 26, 37, 22, 21, 37, 22 a 63 m2 a nebytový prostor o velikosti 111 m2. Všechny jednotky v tomto domě jsou pronajaté a generují trvalý příjem.

Celý projekt je možné rozdělit na dva samostatně funkční celky, a to první část, kompletně zrekonstruovaný a celkově pronajatý blok D s devíti ubytovacími jednotkami a nebytovým prostorem v přízemí, vše přístupné z vnitrobloku; a druhou část projektu spočívající ve vyčlenění původní historické budovy s projektem přeměny na polyfunkční dům, retailové prostory a byty, určené k rekonstrukci.

Předmětem prodeje je 100 % podíl společnosti účelově založené pro nákup a rekonstrukci tohoto objektu.

Poloha na mapě

Dojezdová vzdálenost

Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu

Nemovitost nabízí

 Ing. Lenka Munter
Ing. Lenka Munter
Telefon zobrazit telefon

Nemovitost nabízí

 Ing. Lenka Munter
Ing. Lenka Munter
Telefon zobrazit telefon